Omnibusenquête

Elke twee jaar onderzoekt de gemeente wat er leeft onder de inwoners van Delft. Dit gebeurt via de Omnibusenquête. In 2023 vond het onderzoek voor de achtste keer plaats.

Wat is het?

Een aantal Delftenaren krijgt een vragenlijst via de post. Zij kunnen deze ook online invullen. De vragen gaan over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld of u prettig woont in uw wijk. Of hoeveel vertrouwen u heeft in de gemeente en de politiek.

Wat levert het op?

De gemeenteraad wil graag weten hoe het met de inwoners van Delft gaat. En wat zij van het beleid van de gemeente vinden. De Omnibusenquête levert hiervoor een schat aan informatie op. De enquête is voor de gemeenteraad dan ook een belangrijke bron van informatie. En hét middel om te weten hoe het met de inwoners gaat.

Daarnaast gebruikt de gemeente het onderzoek om te zien of zij het beleid goed uitvoeren. Uw mening is dan ook onmisbaar voor het maken van de plannen voor de stad.

Wie voert het onderzoek uit?

De gemeente stelt de vragen op en verwerkt de resultaten. Het opsturen van de vragenlijsten gebeurt door een onderzoeksbureau. Dit bureau heeft veel ervaring met dit soort onderzoeken.

Vertrouwelijk

De gemeente gaat vertrouwelijk met uw gegevens om. De antwoorden gebruikt de gemeente alleen voor het onderzoek. In de Verklaring gegevensbescherming leest u hier meer over.