Hulp voor starters

Heeft u een bijstands- of ww- uitkering en wilt u een eigen bedrijf beginnen?

De gemeente helpt met advies en een uitkering om aan de slag te gaan. Wat zijn de mogelijkheden?

Periodieke uitkering

Bent u net gestart met uw bedrijf en verdient u nog niet genoeg om rond te komen? Als u minder dan het bijstandsniveau verdient, kunt u maximaal drie jaar een aanvullende uitkering krijgen.

Bedrijfskapitaal

U kunt een bedrijfskapitaal tot maximaal € 37.817 (2021) lenen. Dit geld leent u tegen een rente van 8% over de hele looptijd. Let op: U krijgt deze steun alleen als u daardoor zelf voldoende kunt gaan verdienen met het bedrijf. 

Voorbereiding en begeleiding 

De Bbz gaat nog verder voor starters! U kunt ook begeleiding voor en tijdens de start aanvragen. Wanneer u van de gemeente een uitkering ontvangt dan kunt u tijdelijk hulp bij de voorbereiding van uw bedrijf krijgen. Denk aan hulp bij het maken van een ondernemersplan, het doen van marktonderzoek en het krijgen van kennis over financieel beheer. U kunt daarvoor bijvoorbeeld een workshop volgen. Daarnaast adviseren we u over promotie en acquisitie voor uw bedrijf. U hoeft in die tijd niet te solliciteren.

Contact 

Gemeente Delft -Bureau Zelfstandigen 
Bezoekadres: Stationsplein 1

Telefoon: 14015

Afspraak maken: Maak gebruik van het contactformulier

Bent u ondernemer in de binnenvaart? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Heeft u geen vaste woonplaats? Ga dan naar de gemeente waar u op dat moment een ligplaats heeft met uw schip.