Hulp voor starters

Heeft u een bijstands- of ww- uitkering en wilt u een eigen bedrijf beginnen? De gemeente helpt met advies en een uitkering om aan de slag te gaan. Wat zijn de mogelijkheden?

Periodieke uitkering

Bent u net gestart met uw bedrijf? En verdient u nog niet genoeg om rond te komen? Als u minder dan het bijstandsniveau verdient, kunt u maximaal drie jaar een aanvullende uitkering krijgen.

Bedrijfskapitaal

U kunt een bedrijfskapitaal tot maximaal € 37.817 (2021) lenen. Dit geld leent u tegen een rente van 8% over de hele looptijd. U krijgt deze steun alleen als u daardoor zelf voldoende kunt gaan verdienen met het bedrijf.

Voorbereiding en begeleiding 

De Bbz gaat nog verder voor starters. U kunt ook begeleiding voor en tijdens de start aanvragen. Krijgt u van de gemeente een uitkering? Dan kunt u tijdelijk hulp bij de voorbereiding van uw bedrijf krijgen. Denk aan hulp bij het maken van een ondernemersplan. Of het doen van marktonderzoek en het krijgen van kennis over financieel beheer.

U kunt daarvoor bijvoorbeeld een workshop volgen. Daarnaast adviseert de gemeente u over promotie en acquisitie voor uw bedrijf. U hoeft in die tijd niet te solliciteren.

Contact 

Gemeente Delft -Bureau Zelfstandigen 
Adres: Stationsplein 1
Telefoon: 14015
Afspraak maken: Maak gebruik van het contactformulier

Binnenvaart

Bent u ondernemer in de binnenvaart? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de gemeente waar u woont. Heeft u geen vaste woonplaats? Ga dan naar de gemeente waar u op dat moment een ligplaats heeft met uw schip.

Meer informatie